Дан ученичких постигнућа у ОШ у Рогатици – 057.гр

0
184

Традиционална манифестација „Дан ученичких постигнућа“, којом се на симболичан начин проглашавају најбољи током протекле школске године, одржан је данас у Основној школи „Свети Сава“, под чијим је кровом ове године било 752 ученика распоређених ју 38 одјељења.

 

За ученика генерације 85 малих матураната између 23 одлична ученика проглашена је Ива Шаровић, ученица 9/2 разреда, чији је разредни старјешина Младена Вукојичић.

Уз ученика генерације малих матураната награду „Вук Караџић“ понијело је још 7 ученика који су током деветгодишњег школовања имали све саму „суву“ петицу, док је пет ученика добило посебну диплому уз књигу као награду, за изузетну способност и склоност за одређени наставни предмет.

 

Ово је једна од бољих генерација основаца која је испраћена из наше школе. Доказ за то је и податак да од укупно 85 ученика, а разлику од неких ранијих генерација, ни један није упућен на поправни испит из неког предмета, а да се не говори да ће неки понављати разред и годину. Доказ је и податак да је велики број ученика носилац неког од признања са разних школских и ваншколских такмичења до одјељениских преко разредних унутар школе, до општинских, регионалних и на нивоу Републике Српске и БиХ. Ту је најдаље отишла наша Ива Шаровић, која се пласирала међу најбоље на Међународној олимпијади из лексике и граматике из руског језика на којој се у Нишу такмичило преко 1500 такмичара из Србије, Црне Горе и Републике Српске, рече уз дођелу признања Шаровићевој Сњежана Павловић, психолог у Школи.

Поред највеће оцјене из руског језика, Ивино име данас је спомињано и уз друге предмете и за сваки је награђена од стране Школе зашто је новац, за награде и друга признања, средства обезбиједила Општина и начелник Милорад Јагодић, који је у друштву начелника Ођељење за лолални развој, привреду и друштвене дјелатности Десимира Деспотовића, присуствовао свечаности у Школи која је уз уручивање признања најбољим и најуспјешнијим ученицима протекла уз пригодан културно-забавни програм чији су актери од водитеља до првачића у фолклорној секцији били ученици. Уз подршку својих учитеља и наставника, а сви наступи су топло поздрављани од присутних у пуном холу школе који је за ову прилику био посебно окићен ликовним и другим радовима ученика, посебно малих матураната којим је пожељен успјех у наставку школовања и живота. Ваш успјех је и наш, била је порука коју је у име Школе и њихових сада већ бивших учитеља и наставника, упутила Дијана Гојковић, педагог у Школи.

Текст: Сретен Митровић, Фото: Јовица Васовић