Рогатичанин постигао нови успјех – 057.гр

0
170

На посљедњем викенду одржном седмом Run&More Weekend  фестивалу и десетом бањалучком атлетском полумаратону, међу преко 1600 такмичара из земље и иностранства нашао се и један Рогатичанин – Сњежан Обрадовић (35)-

Није Сњежан ишао у Бања Луку да би статирао на фестивалу. У веома јакој конкуренцији освојио је високо четфрто мјесто. Са резултатом 1 сат, 15 минута и 26 секунди, постао је најуспјешнији такмичар из Републике Српске и други у БиХ што му као већ у неку руку ветерану даје вјетар у леђа да се настави бавити својом омиљеном атлетском дисциплином полумаратомом у којој дрђи треће мјесто у цијелој БиХ.

 

Ова трка у Бања Луци за мене је била једна од најтежих у мом вишегодишњем бављењем атлетиком. Трчало се по веома тешким условима . Вллага и испаравање из километра у километар отежавали су дисање и зато сам презадовољан са постигнутим резултатом и пласаманом у цјелини, па се стога ово моје четврто мјесто, за нормалне услове и уз чињеницу да сам био успјешнији од неких такмичара који су ме раније по бјеђивали, може сматрати као прво, рече Обрадовић.

И на ову трку у којој је трчао представљајући своју Рогатицу, ишао је Снежан о свом трошку и подршку пријатеља уз предходне припреме по упутама тренера Горана Јешића са којим се нада да че успјешно проћи и сва остала такмичења током преосталог дијела текуће године, рече Сњежан, који атлетици као незапослени економски техничар свакодневно посвећује највећи дио свог слободног времена искључиво из љубави и на аматерској основи.

Текст: Сретен Митровић, Фото: архива породице Обрадовић