Ски-центар “Игришта” свечано ће бити отворен у четвртак, 21. децембра – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
437

Ски-центар “Игришта” свечано ће бити отворен у четвртак, 21. децембра, најављено је из Олимпијског центра “Јахорина”.

Свечано отварање предвиђено је за 15.00 часова, а претходно ће руководство Олимпијског центра “Јахорина” потписати уговоре о бесплатном скијању за ђецу из Власенице, Милића, Вишеграда, Шековића, Хан Пијеска и Рогатице.

Уговори ће бити потписани у 14.00 часова у скупштинској сали општине Власеница, након чега је предвиђен одлазак у Ски-центар “Игришта” и његово свечано отварање.

Том приликом медијима ће се обратити директор и предсједник Наџорног одбора Олимпијског центра “Јахорина” Дејан Љевнаић и Недељко Елек, те начелници општина Власеница Мирослав Краљевић, Хан Пијесак Слободан Ђурић, Милићи Марко Савић, Вишеград Младен Ђуревић, Шековићи Миладин Лазић и Рогатица Милорад Јагодић.

Ски-центар “Игришта”, који се налази уз магистрални пут Власеница-Хан Пјесак, изграђен је за вријеме Олимпијских игара у Сарајеву 1984. године као помоћни ски-центар. Надморска висина малог Игришта је 1.331 метара, док је највиши врх великог Игришта 1.405 метара.

Влада Републике Српске прошле године донијела је одлуку којом се овај центар дод‌јељује Олимпијском центру “Јахорина” на 30 година без накнаде.

Скијашки центар “Игришта” имаће три стазе које ће бити освијетљене за ноћно скијање.

Дужина ски-стаза је 4.750 метара, шестосјед је дужине 820 метара и има капацитет до 3.500 скијаша на час, двије покретне траке дужине по 150 метара, уз све зимске активности на скијалишту.

Осим тога, на Ски-центру “Игришта” планирани су и љетни садржаји.

Извор: СРНА