Цицко Бјелица у посјети Алијином куриру Нуму Крлучу – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
989

Бјелица у посјети борцу Армије муслиманске БиХ

У Авазу, дана 24. 05. 2013. године објевљеноје: Алијин курир и ратни херој животари од надничења:

„Нумо Крлуч, демобилисани борац Армије РБиХ и за оне који га познају истински ратни херој који је на леђима пренио прву станицу за везу у опкољену Жепу, данас са 80-годишњим оцем Суљом живи самачки у засеоку Мрчи (Доњи Калиманићи) у околици Сокоца без икаквих примања, принадлежности, пензија или државне накнаде., стоји у тексту АВАЗА.

Једина му је жеља, како нам је казао док смо с њим разговарали у тихом и у прољеће прелијепом пређелу, да има краву и косилицу.

Пет пута рањаван

Крлуч је многима познат и по томе што је преко територија у Жепу носио помоћ и новац који је рахметли „предсједник“ Алија Изетбеговић слао за војничке плаће, те његове повјерљиве документе… „, наводи Аваз.

У наставку текста Нумо објашњава:

Сад радим за надницу када ме неко позове. Нешто мало зарадим од продаје сијена, које косим ручно, јер немам косилицу. Имамо и шталу у којој нема стоке. Ваљала би ми и крава, да имамо од чега живјети , а његов отац Суљо, на крају текста каже:

„Али мислим да има добрих људи који би нам могли помоћи.“

И све ово не би привукло пажњу, да истог Нума и Суља Крлуча није посјетио, крајем мјесеца априла и начелник општине Соколац, Милован Бјелица, звани Цицко са Браном Бартулом. Текст је објављен на сајту општине Соколац, дана 29. 04. 2013. године.

Ту се наши „добри људи који би могли помоћи“ Цицко и Бартула, фотографисали се са Нумом, Суљом и осталима, обећали: помоћ у реконструкцији пута (асфалтирању), набавци стоке-краве, косачице, водовода и далековода струје).

А шта кажу наши борци? Шта има да кажу, они се не питају. Цицко се пита.

Браво, „добри“ начелниче, у рат си их молбилсао, слао, много њих се није вратило. И сад одлучујеш у име народа. Они што су се вратили, живе од данас до сутра, немају ни живота ни посла. На селу немају механизације, крава, путева, водовода, а он се брине за повратнике, Алијине ратнике.

Соколац је без привреде, чије је фабрике уништио систематски и распродао. Довео нас до пропасти, а локалне изборе купио од 20 до 50 КМ по гласу. Е мој народе, како се јефтино продајеш, кад ћеш да се освјестиш? А он, стара варалица, само се стара за гласове, за сљедеће изборе и како да се одржина на власти. Зато се слика са свим и сваким и објављује на сајту информације и фотографије, које су једносмјерне. Коментари не постоје. Све је савршено, па нема потребе за другачијим мишљењем.

 

/Дневни Аваз / Романија.пресс/

текст: 19.12.2013.год.