ФК Гласинац у кризи, управа потрошила паре, плата нема – 057.гр

0
739

Утакмица посљедњег, 30. кола друголигашког „истока“ између Гласинца и Власенице на стадиону „Бара“ није одиграна и биће извјесно регистрована службеним резултатом у корист гостију.

На центру се нису појавили домаћи фудбалери, који су, како је речено, на овај начин жељели да искажу своје незадовољство нагомиланим проблемима у некадашњем соколачком премијерлигашу, неисплаћеним платама и читавим амбијентом око клуба.

Службена лица су могла само да констатују ситуацију, означе крај утакмице и то ће бити побједа службеним резултатом Власенице.

Гласинац се већ дуже вријеме налази у финансијској дубиози, играчи неколико мјесеци не добијају и оне мале договорене плате, ако се тако и могу назвати.

Још зимус се знало да је Гласинац у проблему, у седмици пред почетак прољећног дијела сезоне Огњен Крешталица је окупио први пут своје фудбалере и са једним одрађеним тренингом кренули су у прољеће. С обзиром на то какве су услове имали извукли су максимум, освојили 16 бодова и са укупно 41 ће завршити сезону.

Нема сумње да Гласинца чека и казна ФСРС за ово неодигравање утакмице, али много битније од казне је шта доноси сутра. Ситуација у Гласинцу је неизвјесна, па ће током љета морати неке ствари да се мијењају.

Како сазнаје наш портал, најодговорнији за ово стање у Гласинцу је руководство клуба на челу са Драганом Реновицом и Александром Мимићем који су потршили 108.000 КМ у току прошле године.

Криза у Гласинцу није дошла преко ноћи, већ неодговорном политиком појединаца, па тако је у току вируса корона (када се није играла лига) потрошено 75.000 КМ из буџета, а по нашим сазнањима са новцем је располагао секретар Милан Реновица иако је Александар Марковић предсједник управног одбора.

 

Наставиће се..