Додик дочекао Орбана у Бања Луци – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
132
 Предсједник Републике Милорад Додик дочекао је мађарског премијера Виктора Орбана испред Палате Републике у Бањалуци, јавља РТРС.

Након свечаног дочека Орбана и мађарске делегације, предсједник Републике Милорад Додик и предсједник Владе Мађарске Виктор Орбан почели су тет-а-тет састанка.

Истовремено биће одржани и састанци српског члана Предсједништва Жељке Цвијановић и министра Жељка Будимира са Петером Сијартом, као и премијера Вишковића и министарке финансија Зоре Видовић са мађарским министром економије Мортоном Нађом.

Потом ће предсједник Додик уручити Виктору Орбану Орден Републике Српске на огрлици, којим га је одликовао поводом Дана Републике 9. јануара. Биће одржана и конференција за новинаре од 10.30 часова.

Предсједник Додик изјавио је да је долазак мађарског премијера Виктора Орбана у Бањалуку од великог значаја за Српску, јер се настављају разговори с циљем јачања политичке и привредне сарадње.

Доказ је то јаких пријатељских веза са предсједником Додиком и снажна порука да, упркос свим притисцима, Српска има и политичку, и економску подршку Мађарске.

https://www.youtube.com/watch?v=az8aHLpnfEI