Орбан са делегацијом данас стиже у Српску – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
188
Делегација Владе Мађарске са привредницима стиже данас у дводневну посјету Републици Српској.

Претходно је предвиђен долазак министра иностраних послова и трговине Мађарске Петера Сијарта, којег ће дочекати премијер Републике Српске Радован Вишковић.

За сутра, другог дана посјете мађарске делегације, у 9.00 часова предвиђен је дочек испред Палате Републике Српске, а у 9.05 часова тет-а-тет састанак предсједника Републике Српске Милорада Додика и мађарског премијера Виктора Орбана.

У Палати Републике предвиђени су састанци српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић и министра за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељка Будимира са Сијартом, као и састанак премијера Вишковића и министра финансија Зоре Видовић са министром економског развоја Мађарске Мартоном Нађом.

У Палати Републике у 10.30 часова планирано је свечано уручење одликовања Орбану, а изјаве за новинаре предвиђене су у 10.40 часова.

Додик је поводом Дана Републике – 9. јануара, одликовао Орбана Орденом Републике Српске на огрлици, највишим одликовањем Републике Српске.

Састанак делегација Републике Српске и Мађарске у Влади Републике Српске биће одржан у 11.00 часова, док је отварање Пословног форума у Влади Српске заказано за 11.20 часова.

У делегацији Мађарске су, осим Орбан, Сијарта и Нађа, директор Агенције за промоцију извоза Габор Јенеи и представници 23 компаније из области енергетике, пољопривреде, финансија, прехрамбрене индустрије и других.