И Неум је пао! Објављено гдје се може клањати џума намаз – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
476

Дневни Аваз је прије неколико дана објавио вијесту којој обавијештава све потенцијалне посјетиоце града Неума, муслиманске вјероисповјести, гдје могу клањати. Свима је познати да босански муслимани „окупирају“ Неум сваке године, а сада су добили и своје мјесто гдје ће се окупљати.

У обавјештењу Аваза пише:

Џамија Рабрани, опћина Неум која се налази на 15 минута вожње од Стоца и 15 минута до Неума

Прошлоседмичним свечаним отворењем магистралне цесте Столац – Неум, увелико је скраћен пут до босанског мора. Ко се одлучи одмарати на бх. мору, а не зна гђе клањати џуму-намаз, ево информација.

Тачно на пола пута
– Драги пријатељи, ви који ћете наредних дана, мјесеци путовати на релацији Столац-Неум новоизграђеном цестом и који желите обављати вјерске обреде (џума намаз) то можете урадити у џамији Рабрани, опћина Неум која се налази на 15 минута вожње од Стоца и 15 минута до Неума.

Дакле, тачно на пола пута. У овој џамији такођер ће се у суботу 9. јула 2022. клањати и Бајрам намаз. Рабрани у опћини Неум су у саставу Меџлиса Исламске заједнице Столац којег предводи Мерсед Шабановић, главни имам, односно у саставу мостарског Муфтијства на челу са муфтијом Салем еф. Дедовићем.

Имам из Стоца Амер еф. Бећа
Овај вјерски објекат има веома снажан значај пошто је једини такав на подручју опћине Неум. Имам из Стоца Амер еф. Бећа петком ће ту предводити џума намаз и говорити на хутбама.

Све су ово дакле корисне информације за све вас који ћете боравити на једином бх .граду на Јадрану. Добро дошли и уживајте – објавио је новинар Нермин Бисе.