Хан Пијесак и УНДП потписали споразум о суфинансирању пројеката – ГЛАС РЕИЈЕ.057

0
321

Начелник општине Хан Пијесак Слободан Ђурић потписао је са представницима УНДП-а Споразум о реализацији одабраног пројекта „Корак напријед за мјесне заједнице на подручју општине Хан Пијесак“ укупне вриједности 35.000 КМ, који ће бити подржан донаторским средствима са око 70 одсто, рекли су Срни у овој локалној управи.

Начелник одјељења за управљање развојем, привреду, финансије и друштвене дјелатности у општини Хан Пијесак Славица Ашоња рекла је да ће реализацијом овог пројекта бити изграђена ЛЕД расвјета у мјесним заједницама Мркаљи и Џимрије, док ће у Поџепљу бити адаптиран и опремљен објекат за потребе ове мјесне заједнице.

Ашоња је навела да су у оквиру овог пројекта, од 22 јединице локалне самоуправе у БиХ, награду добиле четири, двије из Републике Српске – Србац и Хан Пијесак и двије из Федерације БиХ – Калесија и Травник.

„Очекујемо да ће овај пројекат бити истински корак напријед и заинтересовати и друге мјесне заједнице за проактивно учешће и јачање њихове улоге, али и да ће наши донатори, Шведска и Швајцарска, и у будућности подржавати сличне иницијативе“, изјавила је Ашоња.

Она је истакла да је пројекат „Корак напријед за мјесне заједнице на подручју Хан Пијеска“ дио пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ – фаза два“ који имплементира УНДП, а финансирају Владе Швајцарске и Шведске.

Према њеним ријечима, важну улогу у припреми пројекта имали су Савез општина и градова Републике Српске, као и Савез општина и градова Федерације БиХ, који су за укључене јединице локалне самоуправе организовали различите тренинге и друге активности.

Споразум о реализацији пројекта „Корак напријед за мјесне заједнице на подручју општине Хан Пијесак“ потписан је јуче.