Страшна трагедија у Мокром код Пала- ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
704
Командир Одјељења ватрогасне јединице са Пала Горан Божић рекао је Срни да су у ноћашњем пожару у Мокром изгорјели мајка и дијете, као и комплетно приземље и спрат лијевог дијела дуплекс куће.

Према његовим ријечима, пожар није примијећен на вријеме јер је било глуво доба ноћи, када нико није био будан.

Ради се о домаћинству у којем живи брачни пар са троје дјеце и њихови родитељи. Како је потврђено за АТВ отац је успио из куће извући двоје дјеце, те се вратио по ћерку (8)  и супругу (33), али се ватра распламсала и више није могао да уђе у ватром захваћену кућу.

„Како имамо информацију, настрадала мајка је пробудила мужа који је изнио двоје дјеце, свекрву, свекра, али је она је нажалост остала са трећим дјететом и није успјела изаћи“, рекао је Божић.

Он истиче да су пријаву да гори кућа у Мокром добили у 00.50 часова.

„Отишло је једно возило ватрогасаца и на лицу мјесту затечена је кућа захваћена пожаром. Тада смо информисани да се у кући можда налази жена и дијете. Гасило се са спољашње стране након чега смо добили појачање и ушлу у кућу“, истакао је Божић.

Он је рекао да је након 45 минута пожар локализован и у дјечијој соби су затекли два угљенисана тијела, једно дјечије, а друго од мајке.

Божић каже да је гашење пожара трајало јутрос до 3.45 часова.

Према његовим ријечима, у питању је лијеви дуплекс куће и комплетно је изгорјело приземље и спрат куће, а штета осим материјалне јесу страдала људска лица.

Портпарол Полицијске управе Источно Сарајево Весна Стокановић изјавила је раније Срни да увиђај врше полиција, тужилац и судски вјештак, након чега ће бити познат узрок пожара./