Башевић: Приоритет обавезе према предузећима и радницима

0
797

Начелник општине Соколац Милован Бјелица изјавио је јуче да очекује да ће на данашњој ванредној сједници Скупштине општине /СО/ бити усвојен Нацрт општинског буџета за ову годину, који је пројектован на износ од 9.700.000 КМ.

Бјелица је рекао Срни да вјерује да ће на овој сједници Нацрт буџета бити једногласно подржан, истакавши да је са одборницима скупштинске већине постигнут договор о неколико питања о којима раније нису усаглашени ставови, а тичу се издавјања за подршку мљекарима и за спорт.

Страхиња Башевић из Клуба одборника СНСД-а нагласио је да ће одборници већине окупљене око овог клуба гласати за Нацрт буџета, према којем је буџетски оквир смањен на нешто више од 9.000.000 КМ.

„Наши ставови су и даље различити од оних које заступа СДС- и одборници из опозиционог блока, али, због општег интереса, морамо ући у преговоре да не би зауставили функционисање наше локалне заједнице”, истакао је Башевић.

Он је као приоритет о којем треба постићи сагласност издвојио буџетске подстицаје произвођачима млијека од 10 фенинга по литру млијека испорученог мљекарама, с обзиром на то да је ова производња доведена на руб рентабилности.

Башевић је изразио наду да ће сви одборници који разумно размишљају и настоје да локална заједница функционише без сметњи, подржати Нацрт буџета, јер су у приоритету и обавезе према предузећима чији је оснивач општина и радници запослени у њима.

Предсједник Скупштине општине Соколац Сретко Марјановић каже за Срну да вјерује да ће бити донесена једногласна одлука у вези са Нацртом буџета.

На сједници СО Соколац 30. децембра прошле године одборници скупштинске већине су били уздржани код усвајања Нацрта буџета општине за 2022. годину, тврдећи да приходовна страна није заснована на реалним основама.

Према првопредложеном Нацрту буџета општине Соколац за ову годину, укупна буџетска средства износила би 10.042.500 КМ.

Извор: „Инфо центар” Соколац

Преузето са СРНА