Завршна приредба у соколачком вртићу – 057.гр

0
273

Будући школарци који су годинама били дио Установе за предшколско васпитање и образовање Соколац, као и дјеца која су прошла припремни програм пред школу, јуче су за своје родитеље припремили богат рецитаторски садржај и приредбу за коју су вриједно радили са својим васпитачицама.

Вршилац дужности директора Установе Милош Ерић изразио је захвалност за сарадању, како родитељима, тако и васпитачима а посебно дјеци која су у вртићу провела један дио свог одрастања.

  • Нама је било задовољство да ова дјеца буду дио наше Установе. Кроз вртићке групе прошло је 58. дјеце док је припремни програм похађало њих 59. Наши мали матуранати су на приредби добили дипломе као знак да су овај дио школовања успјешно завршили- рекао је Ерић.

Ове године кроз припремни програм који је трајао три мјесеца, прошло је 59 малишана, који до сада нису били обухваћени ниједним видом предшколског васпитања и образовања. Васпитачица Свјетлана Симић је рекла да је ово друга година како ради у оквиру припремног програма.

  • Иако дружење са дјецом није трајало много, свега три мјесеца за ово кратко вријеме малишани су стекли важно предзнање за школу и склопила нова нераскидива пријатељства.
Завршна приредба у Установи за предшколско васпитање и образовање Соколац

Према ријечима васпитачице Невене Дивчић која је заједно са Милицом Јовановић испратила једну групу предшколаца у просторијама вртића, јуче се осјећао мирис поноса, среће и задовољства.

  • Наши предшколци, наше сјајне „Звјездице“ су имале завршну приредбу, која је круна њиховог петогодишњег боравка у Установи. На јединствен начин су се опростили од вртића као мјеста сигурног, здравог и безбрижног одрастања и сад отварају једно ново поглавље свог живота, које са собом носи извјесне обавезе и одговорности. Циљ нам је био васпитати дјецу која ће бити самостална, спремна за нове изазове, бити способна да дају и примају љубав, дјецу која ће бити срећна и усрећити друге. Вјерујемо да смо у томе и  успјели.
  • И као што је Богдан Зечевић у својој завршној рецитацији кроз стихове чувеног Душка Радовића поставио питање „Шта је на крају?“ и кроз исту дао и одговор  „Почетак – ето шта је на крају!“, тако и ми вама драга дјецо желимо срећан нови почетак, да будете добри ђаци а прије свега добри људи јер је то титула од свих највећа. Родитељима срдачно захваљујемо на дивној сарадњи коју смо имали свих ових година.
Завршна приредба у Установи за предшколско васпитање и образовање Соколац

 

ШТА ЈЕ НА КРАЈУ

На крају неба, на крају мора, на крају пута? Шта је на крају деца би хтела да знају? Зато једу, зато спавају, Зато расту брже од капута. Шта је на крају среде? Четвртак. А шта на крају четвртка? Петак. На крају свих крајева? Увек по један нови почетак. Крајеви се потроше, почеци увек трају.

Почетак – ето шта је на крају!

Душан Радовић

/ИЦ-Соколац/