Руси синоћ извели масовни ракетни удар по инфраструктури Украјине – 057.гр

0
276
 Русија је у току ноћи 1. јуна покренула велики напад дроновима и ракетама на Украјину, оштетивши енергетску инфраструктуру у различитим регионима широм земље.

Најмање четири особе су повријеђене у нападима, укључујући седмогодишњу дјевојчицу, послије удара на град Никопољ у Дњепропетровској области, извијестио је гувернер Серхи Лисак. У нападу је оштећена кућа, као и још двије зграде и један транспортни аутобус.

Око четири сата ујутру по локалном времену, остаци обореног руског дрона типа Шахед изазвали су пожар на критичном инфраструктурном објекту у Виницкој области, известио је гувернер Серхи Борзов, пише АТВ.

Министар енергетике Украјине Херман Халушченко потврдио је да је енергетска инфраструктура у Запорошкој, Дњепропетровској, Доњецкој, Кировоградској и Ивано-Франкивској областима под ватром руских снага. Радници Хитне помоћи и санације утврђују степен штете.

У Запорожју су се више експлозије чуле око 3 сата ујутру по локалном времену, јавио је у Телеграму гувернер Запорошке области Иван Федоров.

Федоров је касније рекао да је у нападима оштећено укупно 20 стамбених зграда и друштвених установа.

Нема пријављених жртава.

Пољска подигла авијацију
Због ракетног напада на Украјину Пољска је подигла авијацију у небо, саопштила је оперативна команда.

„Упозорење, пољски и савезнички авиони су активирани, то може довести до повећања нивоа буке, посебно у југоисточном дијелу земље“, упозорила је команда, преноси Блиц.