Почиње снимање филма од Др Лазићу – 057.гр

0
219

У продукцији Оливера Пауновића и “Сити групе” из Ниша почиње снимање филма о доктору Миодрагу Лазићу, који је као хирург у ратној болници “Жица” у Блажују оставио неизбрисив траг у Републици Српској.

Филм би требало да буде завршен сљедеће године, а општина Источна Илиџа један је од покровитеља.

Документарац је наслоњен на књигу “Дневник ратног хирурга”, а говориће о пожртвованом животу доктора Лазића, легендарног ратног хирурга који није успио да добије последњу битку, против короне, саопштено је из општине Источна Илиџа.

Сценарио и режију овог документарног остварења потписује дугогодишња и пуно пута награђивана редитељка Душица Дејић из Ниша.

Снимање је организовано и ван граница Србије, свуда гђе је доктор Лазић радио, а на подручју општине Источна Илиџа планирано је од данас до неђеље, 19. маја.

Премијера филма у Нишу је планирана 2025. године, након чега би филм премијерно био приказан и у Источној Илиџи.

Доктор Миодраг Лазић је током деведесетих година прошлог вијека био ратни хирург добровољац у Републици Српској Крајини и Републици Српској.

Као хирург учествовао је у пробоју Коридора 1992. године, био је добровољац у ратној болници “Коран” на Палама и један од оснивача болнице “Жица” у Блажују, недалеко од прве линије фронта у Сарајеву.

Доктор Миодраг Лазић преминуо је 14. априла 2020. године у Нишу од посљедица вируса корона, а сахрањен је 18. априла на нишком Новом гробљу.