Башевић: „Не вриједи губити вријеме на Цицка Бјелицу. Знамо га!“ – 057.гр

0
745

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Соколац и посланик у Народној скупштини Републике Српске Страхиња Башевић, изнио је на свом Фејсбук налогу још једном своје кратко виђење будуће политчке кампање за Локалне изборе и самој улози актуелног начелника Соколац, Милована Цицка Бјелице.

„Како би се кренуло са поправкама унутар општине, неопходно је изнијети на видјело сваки квар који унутар ње постоји. Уз дате кварове, на виђело излазе и кривици који након неодоговорног руковођења ресурсима, сносе одређене, законом прописане посљедице.
Иако законска казна звучи страшно, она је ништа у поређењу са казном која долази од огорченог колектива општине.
Ставите се у позицију начелника и замислите сценарио, у којем сте годинама себично користили ресурсе намјењене за развој општине и тиме довели до тога да унутар ње мали број људи живи лагодним животом, док већина мора из ње да бјежи, с тим што постоје и они којима је једина опција да трпе недостатак било какве опције за запослењем достојним човјека 21.вијека.
Замислите како без проблема, узимате наду онима који поводом тога не могу урадити ништа, а да себи не загорчају живот у јос већој мјери.
На крају замислите да са позиције начелника паднете на само дно хијерархије и са собом повучете родбину и пријатеље који се у вас уздају.
Најгоре је имати па немати, јер у том случају, размажени комфором, нисте у стању да трпите тај притисак који годинама другима качите на леђа.
Ако сте Милован Бјелица, онда ћете страховати од компетентних људи којима није проблем да се ухвате у коштац са општинским проблемима.
Онај ко може ријешити проблем, неће га крити. Што ме даље наводи на закључак да Бићко панично чека насљедника па самим тим неће ни откривати.
Поред тога му је неопходан наиван насљедник, којем би Цицко позицију начелника понудио као услугу, да би на крају, сву кривицу за неодговорност и проблеме, свалио управо на гладну наивчину.
Ја немам времена да се бавим пљувачком пропагандом као Милован, јер активно радим на побољшању продуктивности у ШГ “Романија”.
Оптужбама које ми упућује начелник, баве се правосудни органи Републике Српске.
Ако се кандидујем за позицију начелника ни један дио моје кампање неће бити усмјерен ка уништавању и клевети политичких противника.
У кризним временима као што је ово, кампања једино може бити заснована на конкретном доприносу општини.
Ја нисам Бићкова наивчина која ће да покупи казну намјењену њему.
И нека слободно настави са покушајем, да понављањем једне те исте лажи, у јавности о мени створи негативну истину, дјелима ћу поништити сваки напад који упути на мене“, стоји у објави.