Ходочасници из Сокоца вечерас стижу у манастир Острог – 057.gr

0
363

Ходочасници који су у понедјељак кренули на поклоничко путовање моштима Светог Василија Острошког у манастир Острог усппјешно су прешли и пети дан пјешачења. Предвиђено је да вечерас шестог дана ходочашћа дођу под Острошке греде, поклоне се светим моштима и присуствују вечерњем богослужењу.

Једна од ходочасница Жељана Поњарац за „Инфо центар“ је изјавила да се тренутно налазе на путу између Видрована и Никшића.

  • Јутрос настављамо даље ка Никшићу и до коначног одредишта манастира Острог. Ако се по јутру дан познаје, данас је вријеме на нашој страни. Надамо се да ће нам пут до Свеца бити сунцем обасјан и да ћемо у предвечерњим часовима стићи у манастир. Јуче нас је у путу пратила киша, али нас то није спријечило да дођемо до преноћишта. Уз пјесму и смијех све смо лако пребродили и жуљеве и упале зглобова, као и многа друга искушења пред којима смо били. Синоћ су нас домаћини у Видровану угостили и припремили послужење да се освјежимо – додала је она.

Групу ходочасника који су кренули из Сокоца на Ђурђевдан, на пут далек 230 километара чине поклоници из Сокоца, Рогатице, Вишеграда и са Пала.

Српска православна црква прославиће сутра Светог Василија Острошког, чије се мошти као велика светиња чувају у манастиру Острог, у Црној Гори и мјесто су ходочашћа за вјернике свих религија.

 

/ИЦ-Соколац/