Преко 400 грађана Сокоца кренуло на митинг у Бања Луку – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
333
Јутрос је са Сокоца кенуло преко 400 стотине грађана ове општине на митинг који се организује у Бања Луци под називом „Српска те зове“. Организатор Сокочана је био Страхиња Башевић који је објаво на свом ФБ налогу следећи статус:

Увијек смо тамо гдје се бране образ, част и достојанство српског народа.
Велики народни митинг „Српска те зове“ прилика је да гласно и јасно поручимо да је Република Српска светиња, да је наша борба за њу и нашу слободу била часна и праведна и у Одбрамбено-отаџбинском рату, да је таква и данас и да ће бити увијек када то буде требало.
Соколац, Романија и Гласинац су били, јесу и биће ту-за српски народ и слободну Републику Српску!

На бањалучком Тргу Крајине данас ће бити одржан велики народни митинг „Српска те зове“. Почетак митинга је заказан за 18 часова. Велики народни митинг „Српска те зове“ организује се поводом иницијативе да се у Генералној скупштини УН-а усвоји резолуција о Сребреници, преноси АТВ.

Организатори поручују да се Република Српска налази под највећим ударима у својој послијератној историји.

„Све оно за шта су се у Одбрамбено-отаџбинском рату борили и изборили најбољи синови наше Републике, данас желе да нам у миру одузму. И није им довољно то што покушавају да нам отму оно од чега живимо, нашу имовину, ресурсе, шуме, ријеке и плодно земљиште. Није им довољно то што желе да нам оспоре право да славимо наш 9. јануар, чиме свједочимо да је Република Српска рођена у миру, а не у рату“, навели су организатори.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик позвао је грађане да дођу на митинг.