Соколачки боксер Александар Вељовић првак БиХ – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
337

У Бихаћу је током протеклог викенда одржано отворено Државно првенство у олимпијском боксу за школарце, јуниоре и млађе сениоре. У недјељу, 03. марта, одржане су финалне борбе, а титулом првака БиХ у својој категорији окитио се млади боксер БК „Гласинац“ Александар Вељовић. Према ријечима тренера Предрага Бартуле, Александар је кренуо братовим стопама и сигурно ће бити велики шампион.

  • Александар, млађи брат нашег шампиона Луке Вељовића, који је 2008. годиште изборио је наступ на предстојећем Европском првенству које ће бити одржано у Сарајеву у јуну мјесецу. Подсјетићу да је он у својој категорији потврдио прошлогодишњи успјех што је показатељ да израста у великог такмичара, какав је и његов брат, казао је Бартула.
фотографија уступљена

Тренер Бартула истиче да се у клубу припремају и за Европско првенство за сениоре које ће се априлу десити у Београду.

  • Викенд који је пред нама одлучиваће о избору спортиста који ће се са репрезентацијом БиХ појавити на европској смотри сениора у Београду. Првак БиХ избориће учешће на овом престижном такмичењу. Сигуран сам да ће Лука, који ће се за ово такмичење припремати са репрезентативцима Србије, још једном потврдити свој раскошни таленат, најавио је Бартула.

Бартула је истакао да одличну сарадњу имају са Боксерским савезом Србије и нашим земљаком Ненадом Боровчанином, који им увијек пружа пуну подршку. Уколико се укаже прилика за одлазак браће Вељовић на европска првенства нада се већој подршци општинског и руководства Града Источно Сарајево.