Невидљиви авиони и невидљиви аеродром на Сокоцу – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
1156
Када кажете „Студија изводљивости“ , некако моћно звучи, научно, за прост народ страно и означава гадњи нечега великога. Није ријетко та ријеч, обећање и појам долазио од начелника општине Соколац Милована Бјелице, а колико је тога реализовано, невидљиво је…

Тако је начелник Бјелица више пута најављивао иизградњу и аеродрома на Сокоцу. У изјави за СРНА од 26.8.2025.године помпезно најављује опет Студију изводљивости у року од шест мјесеци за аеродром.

Студија изводљивости о изградњи аеродрома у Сокоцу биће урађена у наредних шест мјесеци, рекао је начелник општине Милован Бјелица.

Он је јуче о изградњи аеродрома на Гласиначком пољу разговарао са предсједницима компаније „Слобомир“ Слободаном Павловићем и америчке компаније „Ауро“ Санијем Халијем. Бјелица је навео да ће за израду студије бити ангажована пројектна кућа, те да би градња аеродрома и друге инфраструктуре трајала наредних неколико година.

Павловић је рекао да би, осим аеродрома, у Сокоцу требало да буду изграђени и хотели, голф терени, казино и други пратећи објекти.