„Сретењске свечаности“ од 13. до 15. фебруара – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
159
Културно-спортски центар Пале, у сарадњи са општинском Борачком организацијом, организоваће од 13. до 15. фебруара манифестацију „Сретењске свечаности“, поводом великог православног празника Сретења Господњег.

„Сретењске свечаности“ почеће промоцијом књиге „Живот у рату –(Доктори у рату)“ о којој ће говорити аутор Мирко Шошић, академик Бранко Летић и директор Матичне библиотеке Источно Сарајево Наташа Кулашинац.

Промоција књиге биће одржана у Културном центру Пале у уторак, 13. фебруара, у 19 часова.

У сриједу, 14. фебруара, на Дан бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, у Цркви Успења Пресвете Богородице на Палама од 10 часова биће служен парастос за погинуле и преминуле борце.

Од 10.30 часова планирано је полагање вијенаца на Централном спомен-обљежју и на споменику Срђану Кнежевићу.

Обиљежавање Дана бораца биће настављено свечаном академијом у сали Културног центра Пале од 11 часова, док је у 12 часова планирано пригодно послужење.

У 12.30 часова биће приказан документарни филм „Бели вукови“, а за 18 часова планирано је књижевно вече Небојше Јеврића у Културном центру Пале.

За четвртак, 15. фебруар, у 19 часова у Културном центру планирано је „Вече фруле“ у којем ће учествовати фрулаши Светозар Шутић и Драган Срдановић и концерт етно пјевачице Биљане Крстић са оркестром „Бистрик“.

У саопштењу Културно-спортског центра Пале наведено је да ће концертом бити завршна манифестација „Сретењске свечаности“.

Генерални покровитељ манифестације је општина Пале.

/СРНА/