Нацрт буџета општине Соколац подржала само 2 одборника – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
682

На јучерашњој 26. редовној сједници Скупштине општине Соколац, није усвојен Нацрт буџета Општине Соколац за 2024. Укупна планирана буџетска средства исказана у Нацрту су у износу од 12.460.902 КМ што би било за 2% више у поређењу са прошлогодишњим буџетом. Само два одборника су подржала овај Нацрт Одлуке о усвајању буџета. Чак једанаест одборника је гласало против, а два су била уздржана.

Шта нам то говори?

  1. Предложени буџет начелника општине Соколац Милована Бјелице, довео би ову општину у још дубљи амбис за додатних 5 милиона КМ, иако општина има укупна дуговања преко 22 милиона КМ.
  2. Соколац доживљава можда своје најгоре финансијиске дане у историји општине. Не измирење обавеза према радницима предузећа чији је оснивач општина, штрајкови и безидејно дугогодишње вођење општине долази на неку врсту наплате.
  3. Ако су само два одборника подржали  Нацрт Одлуке о усвајању буџета Општине Соколац за 2024. годину, поставља се питање постојања опозиције у овој општини? Односно снага које подржавају рад начелника.
  4. Ако само 2 одборника од 21 (колико има СО Соколац) подржава приједлог начелника за најважнију ствар општине, што значи подршка испод 10% (изабраних предстваника народа у СО Соколац), поставља се питање да ли начелник општине уопште има ЛЕГИТИМНОСТ даљег управљања општином?

Само извршење буџета за ову годину било је око 7.500.000 КМ. Разлика која је планирана за наредну годину је довољно разлога да за тих пет милиона дефицита одборници СО покажу своје мишљење, јер од 21 оборника само су два дала подршку таквом буџету. Смартамо да није добро планиран – рекао је шеф Клуба одобрника СНСД-а Ђорђе Радић.

Радић додаје текуће обавезе као ни плате нису доведене овом одлуком у питање, јер када се не усвоји буџет ради се на ниву буџета од претходне године.

ЛИЦЕМЈЕРСТВО одборника, в.д. директора и дифовца у СО Соколац НЕМА ГРАНИЦЕ!

 

Бјелица је истакао да ова локална заједница има још велики простор за задужење.