Ђого: Здрава породица је основа свега – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
573

Професор на Православном богословском факултету у Фочи протојереј Дарко Ђого, који је са супругоим Јеленом и четворо д‌јеце у Руском дому у Београду примо руску медаљу „За љубав и вјерност“ за породице са више д‌јеце, рекао је Срни да је здрава породица основа свега.

„То није често понављани клише, него најтачнија истина, јер све почиње и завршава се у породици. Није узалуд да када говоримо о свом или односу између два народа употребљавамо управо те породичне метафоре. Није узалуд да говоримо о својој земљи или свим земљама у којима живимо као о отаџбини, или да нам је отаџбина мајка, није узалуд да говоримо да су Срби и Руси братски народи“, нагласио је Ђого.

Он је рекао да онолико колико људи имају искуство здраве породице, толико ће бити у стању да разумију и шире оквире.

„Организација овакве свечаности је за нас знак и симбол да у ова турбулентна времена, када је пред породицом много практичних, идејних и идеолошких изазова, да руски и српски народ препознају да је залог будућности здраво породично језгро“, додао је Ђого.

Он је додао да се ни породична срећа, нити љубав не могу платити новцем, али да је неопходно да се стеку елементарни економски и друштвени услови, те ради на томе да идеал здраве породице живи у друштву.

„Ако су хероји овог друштва битанге, мафијаши и људи лаког морала у сваком значењу, онда сто помоћи не може помоћи. Али, ако дођемо до комплетног моралног преображаја српског и руског народа, онда је мислим да и те како имамо свијетлу будућност“, истакао је Ђого.

Он је додао да су и овакве свечаности обећање да ће другачије народи и државе да се односе према породици.

Ђого има четворо д‌јеце, најстаријег Евгенија који има 14 година, двије кћерке Николину /12/ и Марију /8/, и најмлађег Василија који има три и по године. Службује у Храму Светог Саве у Фочи и предаје на Православном богословском факултету.

У Руском дому у Београду вечерас је одржана свечана дод‌јела медаља „За љубав и вјерност“ Фондације социјалних и културних иницијатива Руске Федерације, а добитници признања су 12 породица са више д‌јеце и брачни парови, који живе у миру и слози, поштујући традиционалне породичне вриједности.

/ Срна /