Усвојен буџет општине Пале, рекордних 27 милиона – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
209

Одборници Скупштине општине Пале усвојили су данас буџет за наредну годину у износу од 27 милиона КМ, намијењен за наставак улагања и реализацију капиталних пројеката.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је новинарима да је ријеч о историјском износу буџета, од којег се пет милиона КМ односи на кредит предвиђен за изградњу обданишта и зграде Општинске управе, те да је без тог износа, буџет у принципу на нивоу прошлогодишњег.

Он је нагласио да је задовољан усвајањем буџета јер се ствара простор да се на вријеме уђе у тендерске процедуре како би спремни ушли у грађевинску сезону која кратко траје на Палама.

Југовић је поручио да је у плану и измјештање Топлане, за шта ће средста бити обезбијеђена путем кредита Европске банке за обнову и развој.

„Захваљујем одборницима који су схватили јачину усвајања буџета за наредну годину. Општина Пале је једна од развијених општина и најпожељнијих за живјети тако да и нема разлога да улазимо у неке неизвјесности током идуће календарске године“, рекао је Југовић.

Према његовим ријечима, створени су услови да се иде напријед, па ниједна буџетска ставка није ушла у минусе када су у питању грантови и издвајања за спортске организације, хуманитарне и борачку организацију.

Он је појаснио да се може догодити да идућа година буде финансијски тешка због опште економске ситуације не само у Републици Српској него и у окружењу.

„То ћемо пратити. Имамо упозорења да водимо рачуна о остварењу буџета и зато је важно да сви факторе знају да су приоритет лични дохоци, помоћ јавним установама, предузећима, инфраструктури па тек онда грантови“, истакао је Југовић.

Југовић је свим становницима општине честитао наступајуће празнике, као и 9. јануар – Дан Републике и православну Нову годину са жељом да их проведу у кругу породице, у здрављу и весељу.

Предсједник Скупштине општине Пале Стефан Стајчић захвалио је свим одборницима на досадашњој коректној сарадњи, раду и ангажману у овој години јер су сви заједно допринијели просперитету локалне заједнице.

Он је додао да су данас осим буџета за наредну годину који је рекордан у износу од 27 милиона КМ, усвојени и план и програм рада јавних установа Културно-спортски центар Пале и Центар за социјални рад.

„Осим тога, Скупштина општине Пале уступила је на кориштење паркинг простор на Јахорини у оквиру регулационог плана посебног подручја Јахорина уз накнаду од 100.000 КМ, а одборници су се сагласили да та средства поново буду реинвестирана у Јахорину. Општина ће та средства вратити и урадити неке од пројеката инфраструктуре од те накнаде“, рекао је Стајчић.

Према његовим ријечима, усвојено је и неколико измјена регулационих планова у општини Пале, те одлука о давању права службености за освјетљење ски-стазе Скочине на Јахорини.

Стајчић је честитао свим суграђанима предстојеће новогодишње и божићне празнике, са жељом да их прославе у радости са најближима

 

/СРНА/