БОРС Соколац: Посјетили борце који се налазе у психијатријиској болници – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
473

Представници локалне Борачке организације посјетили су данас Специјалну болницу за психијатрију Соколац како би разговарали са некадашњим борцима који се налазе на привременом или трајном лијечењу у овој установи. Присутни су имали прилику да разговарају о свим проблемима са којима су суочени, за које су добили обећања да ће бити ријешени у најскоријем року.

 

Вршилац дужности директора Специјалне болнице, Драган Булајић, захвалио се на посјети и интересовању, истичући да је ово прва посјета овог типа. Он је рекао да настоје да пацијентима пруже сваки вид помоћи, како би и они могли да остваре сва загарантована права.

  • Наши социјални радници и сви запослени настоје да пацијентима буду на услузи за сваку врсту услуге и помоћи. Захвалан сам на данашњем интересовању, јер је ово прва посјета Борачке организације нашој болници. Надам се да је ово почетак једне корисне сарадње која ће прерасти у традицију, а све са циљем да помогнемо овој категорији друштва, нагласио је Булајић.
фото: Инфо центар Соколац

Предсједник Борачке организације Соколац Љубомир Ерић окупљенима је уручио скромне поклоне, који су, како је рекао, мали знак пажње и показатељ да нису заборављени и изопштени.

  • Задатак наше Борачке организације биће стална сарадња и контакт са нашим саборцима који се налазе на лијечењу у Специјалној болници за психијатрију Соколац. Познато је да су они у надлежности својим матичних, општинских организација, али ми ћемо бити посредници и иницијатори, како би њихови проблеми и потешкоће били ријешени, казао је Ерић.

Једна од иницијатива која ће бити упућена вишим инстанцама власти и Регионалној борачкој организацији биће и питања везана за регулисање рефундације средстава утрошених на куповину лијекова који се не налазе на А листи, остваривање правне помоћи, те други видови услуга који ће поменутим категоријама олакшати живот и боравак у болници.

 

/ИЦ-Соколац/