Саопштење Аирсофт клуба „Вукови“ – Пале поводом оптужби Зукана Хелеза – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
310
После оптужби министра одбране БиХ Зукана Хелеза, да у Републици Српској постоје војни касмпови, федерални медији су означи аирсофт клуб „Вукови“ са Пала, да је на њих мислио. Медијиска прашина се још не стишава, а поводом тога, огласили су се и из овога уклуба:
Саопштење преносимо у цјелости:
Дана: 27.11.2023.године
Поштовани,
Као што вам је свима или бар већини познато, предходних дана нашли смо се у жижи интересовања, а све у вези изјаве министра одбране БиХ Зукана Хелеза. Министар у Савјету министара изнио је тврдње да на простору Републике Српске (Маглић и Рогатица) постоје војни кампови, а у којима су инструктори и Руси.
Недуго послије тога, портал “Слободна Босна“ објавио је текст у коме приказује јавно доступне фотографије и активности нашег клуба, уз коректан текст и кратко објашњење шта је то еирсофт, те упитом прерма министру, да ли је то мислио на нас? Једино што није тачно у овом тексту, да је предсједник нашег клуба давао интервју или показивао било коме фотографије нашег клуба. Нема ни разлога, свако је исте могао да види у јавном простору ( фејсбук, инстаграм или медијиским наступима клуба).
После тога на “Фаце ТВ“ такође приказивање слике нашег клуба, уз прилично некоректан увод од стране водитеља, који на шкакљив начин ставља нас у њихов прилог. Затим су се редали сви остали медији, како из Федерације БиХ, тако и из Републике Српске, али и из сусједних држава.
Скоро сви ти медији који су нас касније приказали, а вјероватно прије тога и истражили, објаснили су да је у питању све популарнија спортска игра, која у БиХ нажалост доноси другачије конотације. Изјаву од стране Хелеза нећемо још увијек коментарисати, јер ми себе у његовој изјави не проналазимо! Свима осталима који су на коректан начин извјештавали о нашем клубу и аирсофту, желимо овим путем да се захвалимо! Аирсфот клуб “Вукови“- Пале, ускоро ће организовати и Седми Аирсофт камп, а на који ће бити позвани медији и сви заинтересовани да дођу, виде или учествују.