Saopštenje Airsoft kluba „Vukovi“ – Pale povodom optužbi Zukana Heleza – GLAS REGIJE.057

0
331
Posle optužbi ministra odbrane BiH Zukana Heleza, da u Republici Srpskoj postoje vojni kasmpovi, federalni mediji su označi airsoft klub „Vukovi“ sa Pala, da je na njih mislio. Medijiska prašina se još ne stišava, a povodom toga, oglasili su se i iz ovoga ukluba:
Saopštenje prenosimo u cjelosti:
Dana: 27.11.2023.godine
Poštovani,
Kao što vam je svima ili bar većini poznato, predhodnih dana našli smo se u žiži interesovanja, a sve u vezi izjave ministra odbrane BiH Zukana Heleza. Ministar u Savjetu ministara iznio je tvrdnje da na prostoru Republike Srpske (Maglić i Rogatica) postoje vojni kampovi, a u kojima su instruktori i Rusi.
Nedugo poslije toga, portal “Slobodna Bosna“ objavio je tekst u kome prikazuje javno dostupne fotografije i aktivnosti našeg kluba, uz korektan tekst i kratko objašnjenje šta je to eirsoft, te upitom prerma ministru, da li je to mislio na nas? Jedino što nije tačno u ovom tekstu, da je predsjednik našeg kluba davao intervju ili pokazivao bilo kome fotografije našeg kluba. Nema ni razloga, svako je iste mogao da vidi u javnom prostoru ( fejsbuk, instagram ili medijiskim nastupima kluba).
Posle toga na “Face TV“ takođe prikazivanje slike našeg kluba, uz prilično nekorektan uvod od strane voditelja, koji na škakljiv način stavlja nas u njihov prilog. Zatim su se redali svi ostali mediji, kako iz Federacije BiH, tako i iz Republike Srpske, ali i iz susjednih država.
Skoro svi ti mediji koji su nas kasnije prikazali, a vjerovatno prije toga i istražili, objasnili su da je u pitanju sve popularnija sportska igra, koja u BiH nažalost donosi drugačije konotacije. Izjavu od strane Heleza nećemo još uvijek komentarisati, jer mi sebe u njegovoj izjavi ne pronalazimo! Svima ostalima koji su na korektan način izvještavali o našem klubu i airsoftu, želimo ovim putem da se zahvalimo! Airsfot klub “Vukovi“- Pale, uskoro će organizovati i Sedmi Airsoft kamp, a na koji će biti pozvani mediji i svi zainteresovani da dođu, vide ili učestvuju.