Ћосић: Скуп протекао мирно и достојанствено – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
919

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић изјавио је да је скуп “Граница постоји” на међуентитетској граници у овом граду протекао мирно и достојанствено, те да је послата јасна порука онима који нападају иституције Републике Српске.

Фото: Фото Васке

Ћосић је навео да су се грађани надали да ће се окупити пред Тужилаштвом БиХ у Сарајеву како би показали шта мисле о нападима на институције Српске, али када то није одобрено кренули су докле може, до границе између ФБиХ и Српске.

“Дошли смо на достојанствен и спонтан начин, подржали организатора – Одбор за заштиту права Срба у ФБиХ и својим присуством показали шта мислимо”, рекао је Ћосић новинарима након скупа.

Фото: Фото Васке

Он је додао да би на овај скуп као грађанин Источног Сарајева, а не као градоначелник, отишао и у Сарајево и бранио било којег човјека којег је народ изабрао и представља одређену институцију, а којег неко хоће да уклони са политичке сцене само зато што поштује закон и уставе БиХ и Републике Српске.

“Ово треба да буде порука свим људима у Републици Српској и БиХ да треба да одбранимо оно што је Република Српска, БиХ и ФБиХ. Овакве прилике треба да нас уједине. Исто као што мислим да људи у ФБиХ треба да одбране своје институције и да те институције треба да функционишу у корист грађана”, поручио је Ћосић.

Фото: Фото Васке

Он је нагласио да се грађани никада неће плашити да јавно и без страха покажу своје мишљење када год су у питању институције Републике Српске.

На окупљању у Источном Сарајеву присуствовали су и премијер Републике Српске Радован Вишковић, министар унутрашњих послова Српске Синиша Kаран, министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Српске Жељко Будимир, министар трговине и туризма Српске Денис Шулић, министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Kошарац, вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Милан Новитовић, посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирослав Вујичић, као и некадашњи предсједник Народне скупштине Републике Српске Драган Kалинић.

Фото: Фото Васке
Фото: Фото Васке
Фото: Фото Васке
Фото: Фото Васке