РК „Гласинац” одустао од Прве лиге Републике Српске – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
925
Соколачки прволигаш Рукометни клуб “Гласинац” одлучио је да напусти овај ранг такмичења због недостатка средстава која би пратила њихов рад, рекао је тренер овог тима Јован Боровчанин.

  • На терену смо се својом игром изборили за 10. мјесто у Првој рукометној лиги Републике Српске, али одустајемо од такмичења у наредној сезони због финансијске ситуације – навео је Боровчанин.

Он је изразио жаљење што нико у локалној и широј заједници није препознао тај њихов успјех, иако су “момци играли срцем без и једне КМ стипендије”.

Боровчанин је потврдио да су из овог клуба послали захтјев Рукометном савезу Српске за иступање из Прве лиге, што је и прихваћено.

У наставку сезоне играће, каже, у Другој лиги Републике Српске за рукометаше у групи – исток.

Он је подсјетио да Друга лига Српске почиње 23. септембра и да ће “Гласинац” наставити играти ту због мањих трошкова, те да ће покушати опстати да се клуб не би угасио.

Боровчанин, који је запослен у соколачком Спортско-рекреативном центру, а ради и као тренер Рукометног клуба “Гласинац”, напоменуо је да запослени у овој локалној установи мјесецима нису добили плате.

/ИЦ-Соколац/