Заједничким снагама до изградње бање на Хан Пијеску – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
958

Посланик у Народној скупштини Републике Српске, дао је изјаву у 31.марта 2023.године, у којој је изнио своје виђење и потенцијал општине Хан Пијесак за изградњом ваздушне бање.

  • Сам Хан-Пијесак је на надморској висини од 1.100 м што га чини  општином на највећој надморском висином у Српској. Четинарске и листопадне шуме допринијеле су да ово мјесто постане позната климатска и ваздушна бања, јер по количини озона заузима једно од најзначајних мјеста у Европи. Потребно је искористити потенцијал овог романијиског мјеста и гледати у правцу изградње бање за лијечење плућних болесника. То ће сигурно бити један од мојих приједлога у наредном периоду према Влади Републике Српске– закључио је тада Башевић.

На засједању Скупштине Општине Хан Пијесак 27.7.2023.године, од 17. минуте самог снимка са Скупштине, начелник ове општине Слободан Ђурић препознаје заинтересованост Народног посланика Страхиње Башевића за изградњу ваздушне бање на Хан Пијеску.

Изјаснио се и Народни посланик Страхиња Башевић који је рекао да активно прати дешавања на Хан Пијеску и да је спреман више политички дјеловати како би ова романијиска општина била боље мјесто за живот свих оних који у њој живе.

  • Пратим рад локалне скупштине на Хан Пијеску и пратим активности које се тамо одвијају. Позитвно је и то што се масовно граде викендице у овој општини, а зашто? Па због климе, ваздуха, природних ресурса које ова општина има. Пијесак је увијек важио за ваздушну бању и подржавам идеју да заједничким политичким снагама, идејама и ресурсима изградимо саму бању у Пијеску, истиче Башевић.

Аудио снимак са засједања локалног парламента можете послушати овде, од 17.минуте снимка говори се о идеји изградње бање у Хан Пијеску.