Zajedničkim snagama do izgradnje banje na Han Pijesku – GLAS REGIJE.057

0
995

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, dao je izjavu u 31.marta 2023.godine, u kojoj je iznio svoje viđenje i potencijal opštine Han Pijesak za izgradnjom vazdušne banje.

  • Sam Han-Pijesak je na nadmorskoj visini od 1.100 m što ga čini  opštinom na najvećoj nadmorskom visinom u Srpskoj. Četinarske i listopadne šume doprinijele su da ovo mjesto postane poznata klimatska i vazdušna banja, jer po količini ozona zauzima jedno od najznačajnih mjesta u Evropi. Potrebno je iskoristiti potencijal ovog romanijiskog mjesta i gledati u pravcu izgradnje banje za liječenje plućnih bolesnika. To će sigurno biti jedan od mojih prijedloga u narednom periodu prema Vladi Republike Srpske– zaključio je tada Bašević.

Na zasjedanju Skupštine Opštine Han Pijesak 27.7.2023.godine, od 17. minute samog snimka sa Skupštine, načelnik ove opštine Slobodan Đurić prepoznaje zainteresovanost Narodnog poslanika Strahinje Baševića za izgradnju vazdušne banje na Han Pijesku.

Izjasnio se i Narodni poslanik Strahinja Bašević koji je rekao da aktivno prati dešavanja na Han Pijesku i da je spreman više politički djelovati kako bi ova romanijiska opština bila bolje mjesto za život svih onih koji u njoj žive.

  • Pratim rad lokalne skupštine na Han Pijesku i pratim aktivnosti koje se tamo odvijaju. Pozitvno je i to što se masovno grade vikendice u ovoj opštini, a zašto? Pa zbog klime, vazduha, prirodnih resursa koje ova opština ima. Pijesak je uvijek važio za vazdušnu banju i podržavam ideju da zajedničkim političkim snagama, idejama i resursima izgradimo samu banju u Pijesku, ističe Bašević.

Audio snimak sa zasjedanja lokalnog parlamenta možete poslušati ovde, od 17.minute snimka govori se o ideji izgradnje banje u Han Pijesku.