Башевић-Гојковић: Српски народ ће остати уједињен (ВИДЕО) – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
320

Директор Јавног предузећа Шуме Републике Српске Славен Гојковић рекао је да је Република Српска доводена у позицију да нема више куда и да су одлуке НСРС о Уставном суду и високом представнику очекиване.

  • Наметање ових одлука Уставног суда БиХ доводи у питање опстанак Републике Српске, а то наше институције и народ неће дозволити – рекао је Славен Гојковић.

Гојковић је додао да преко 50 одсто територије Републике Српске прекривено је шумама, и да то искључиво припада Српској, а титулар је Влада Републике Српске.

Велики притисик на грађане и институције Српске диктиран је из центара моћи, поручио је Страхиња Башевић, директор Шумског газдинства Романија, гостујући у нашем Јутарњем програму.

  • Циљ је обесмисљавање Републике Српске. Препадање и репресија има циљ деморалисања људи у институцијама Српске, али то неће имати никаквог утицаја, јер српски народ остаће уједињен – додао је Башевић.

Он наглашава да је Парламент Српске донио веома важну одлуку.

  • Донијета је веома битна одлука за Српску. Парламент је поништио одлуку Уставног суда, односно административно је спријечио да се проводи на територији Републике Српске. Поштована је воља народа, а још једном се показало да је Кристијан Шмит само појединац без икаквог легитимитета – нагласио је Башевић.