Bašević-Gojković: Srpski narod će ostati ujedinjen (VIDEO) – GLAS REGIJE.057

0
338

Direktor Javnog preduzeća Šume Republike Srpske Slaven Gojković rekao je da je Republika Srpska dovodena u poziciju da nema više kuda i da su odluke NSRS o Ustavnom sudu i visokom predstavniku očekivane.

  • Nametanje ovih odluka Ustavnog suda BiH dovodi u pitanje opstanak Republike Srpske, a to naše institucije i narod neće dozvoliti – rekao je Slaven Gojković.

Gojković je dodao da preko 50 odsto teritorije Republike Srpske prekriveno je šumama, i da to isključivo pripada Srpskoj, a titular je Vlada Republike Srpske.

Veliki pritisik na građane i institucije Srpske diktiran je iz centara moći, poručio je Strahinja Bašević, direktor Šumskog gazdinstva Romanija, gostujući u našem Jutarnjem programu.

  • Cilj je obesmisljavanje Republike Srpske. Prepadanje i represija ima cilj demoralisanja ljudi u institucijama Srpske, ali to neće imati nikakvog uticaja, jer srpski narod ostaće ujedinjen – dodao je Bašević.

On naglašava da je Parlament Srpske donio veoma važnu odluku.

  • Donijeta je veoma bitna odluka za Srpsku. Parlament je poništio odluku Ustavnog suda, odnosno administrativno je spriječio da se provodi na teritoriji Republike Srpske. Poštovana je volja naroda, a još jednom se pokazalo da je Kristijan Šmit samo pojedinac bez ikakvog legitimiteta – naglasio je Bašević.