Истински борац и командант напокон на челу БО Соколац – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
903

За новог предсједника Скупштине Борачке организације општине Соколац јуче је изабран Љубомир Ерић, док је за предсједника Предсједништва изабран Жељко Поповић.

Новоизабрани предсједник Љубомир Ерић је за „Инфо центар“ истакао да је овим изборима именован потпуно нови сазив људи, те да га радује што је добио подршку својих сабораца за једну овакву одговорну функцију. Он је подсјетио да је првобитно добио подршку у мјесном одбору „Соколачке њиве“ и да је то уједно била увертира да се крене ка Скупштини.

-Превасходно ћу ових дана да анализирам ситуацију у Борачкој организацији, гдје се налазимо, да прикупим обавезе и потраживања, прегледам какво је стање са допунским правима бораца, па ћу тек тада изаћи са конкретним приједлозима у јавност. Ти приједлози ће се углавном односити на одређена питања која ћемо покренути у наредном периоду. Борачка организација треба да буде језгро окупљања, да јој се да велики значај, јер су то људи који су створили нашу Републику Српску. Посебан третман треба да имају породице погинулих бораца, које су дале своје најмилије за Републику Српску. Спреман сам да радим и сарађујем и не желим никакву накнаду, нити ми то треба. Једноставно, желимо да се организујемо, прикупимо што је могуће више средстава и да борцима када им је потребно око лијечења или других ствари, помогнемо. Надам се да ћемо имати конкретну сарадњу и са локалном заједницом, која треба да испоштује све оно што је буџетом предвиђено, али и провођење допунских права бораца. На располагању сам сваки дан, све док Жељко Поповић, који је изабран за предсједника Предсједништва не стекне право да дође у просторије Борачке организације. Нећемо бити професионалци, него по угорвору о дјелу ћемо то одрађивати – нагласио је Ерић.

Љубомир Ерић је прошао све командне дужности, од командира чете до начелника Штаба бригаде. За храброст и заслуге два пута је унапријеђен и одликован, а од Генералштаба Војске Републике Српске добио је официрску сабљу. Након напуштања Сарајева, гдје је живио до избијања ратних сукоба 1992. године, придружио се свом народу у родном Сокоцу и током четири године рата прошао сва ратишта на простору Републике Српске, те се враћао у своју јединицу и након два рањавања.

На изборној скупштини Борачке организације општине Соколац за предсједника Одбора породица погинулих бораца изабрана је Драгица Крсмановић, док је за предсједника Одбора ратних војних инвалида изабран Раде Грујић.

Поред наведених, изабрани су и делегати Скупштине, једанаест чланова Предсједништва, као и скупштинске комисије неопходне за рад Општинске борачке организације.