Међународни дјечији фудбалски турнир одржаће се 1. и 2. јуна – 057.гр

0
77
Међународни дјечији фудбалски турнир, који се први пут организује у Источном Новом Сарајеву, одржаће се 1. и 2. јуна и окупити преко 1.000 младих фудбалера од 7 до 11 година из више од 100 клубова из седам земаља.
Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић истако је да ће Општинска управа, као један од организатора турнира, обезбиједити добре услове да ова спортска манифестација протекне у најбољем реду.
Начелник Катић је рекао да је ово значајна спортска манифестација не само за Источно Ново Сарајево, већ и за град Источно Сарајево, те је захвалио осталим организаторима, Агенцији „Inter Sport friends“, школама фудбала „Танго“ и „Темпо“, који су дошли са идејом и препознали Источно Ново Сарајево као средину у којој може да се организује један овако значајан турнир.
Милан Чабрић, директор Агенције „Интер спорт френдс“ која се бави организацијом дјечијих фудбалских манифестација, истакао је огроман значај једне овакве манифестације, прије свега, за дјецу, а онда и за њихове родитеље, навијаче, али и за општину.
На турниру, осим тимова из Републике Српске и БиХ, учествују дјеца из Аустрије, Мађарске, Румуније, Црне Горе, Сјеверне Македоније, Србије, своје учешће потврдила „Црвена звезда“, вишеструки шампион Мађарске „МТК“, као и „Жељезничар“ из Сарајева, „Слобода“ из Тузле, те „Вележ“ из Мостара, а очекује се потврда учешћа тимова из Хрватске и Словеније.
Утакмице ће се одржавати на теренима Фудбалског клуба „Славија“ и на помоћном терену „Брдо“.
Координатор Турнира Бранислав Арсенијевић рекао је да је као спортски радник задовољан одазивом екипа, те захвалио начелнику Катићу што је подржао ову идеју, која значи много и за општину и град.
„Као организатори, потрудићемо се да ово заживи и да наредне године буде још више екипа из више земаља“, рекао је Арсенијевић и додао да је сигуран да ће дјеца уживати.
/Општина И.Ново Сарајево/