Hodočasnici iz Sokoca večeras stižu u manastir Ostrog – 057.gr

0
391

Hodočasnici koji su u ponedjeljak krenuli na pokloničko putovanje moštima Svetog Vasilija Ostroškog u manastir Ostrog usppješno su prešli i peti dan pješačenja. Predviđeno je da večeras šestog dana hodočašća dođu pod Ostroške grede, poklone se svetim moštima i prisustvuju večernjem bogosluženju.

Jedna od hodočasnica Željana Ponjarac za „Info centar“ je izjavila da se trenutno nalaze na putu između Vidrovana i Nikšića.

  • Jutros nastavljamo dalje ka Nikšiću i do konačnog odredišta manastira Ostrog. Ako se po jutru dan poznaje, danas je vrijeme na našoj strani. Nadamo se da će nam put do Sveca biti suncem obasjan i da ćemo u predvečernjim časovima stići u manastir. Juče nas je u putu pratila kiša, ali nas to nije spriječilo da dođemo do prenoćišta. Uz pjesmu i smijeh sve smo lako prebrodili i žuljeve i upale zglobova, kao i mnoga druga iskušenja pred kojima smo bili. Sinoć su nas domaćini u Vidrovanu ugostili i pripremili posluženje da se osvježimo – dodala je ona.

Grupu hodočasnika koji su krenuli iz Sokoca na Đurđevdan, na put dalek 230 kilometara čine poklonici iz Sokoca, Rogatice, Višegrada i sa Pala.

Srpska pravoslavna crkva proslaviće sutra Svetog Vasilija Ostroškog, čije se mošti kao velika svetinja čuvaju u manastiru Ostrog, u Crnoj Gori i mjesto su hodočašća za vjernike svih religija.

 

/IC-Sokolac/