Одржан концерт „Дар младости“ – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
154

Културно-умјетничко друштво /КУД/ „Младост“ са Пала одржало је синоћ концерт под називом „Дар младости“ који је, због велике заинтересованости паљанске публике, одржан у два термина.
На концерту су наступали сви извођачки ансамбли Друштва, као и гости – Камерни хор Пале и КУД „Српски соко“ из Вишеграда.

Умјетнички руководилац КУД-а „Младост“ Никола Спасојевић изјавио је новинарима да је концерт посвећен публици која их је свих ових година пратила и пунила дворане када организују годишње концерте, чиме је показала љубав према фолклору и народним обичајима.

„Поносни смо на чињеницу да је сваки наш догађај испратио завидан број љубитеља фолклора, чиме нам показују да Паљани имају потребу за богатим културним дешавањима“, рекао је Спасојевић.

Он је навео да је вечерашњи репертоар био богат, да је ансамбл извео шест кореографија и једну пјевачку нумеру, док су се гости представили са три кореографије.

Спасојевић је истакао да ће се КУД „Младост“ увијек трудити да припреми квалитене и разноврсне садржаје који ће њихово друштво позиционирати у сферу културних дешавања које вриједи посјетити.

Члан КУД-а „Српски соко“ из Вишеграда Ивана Шљука рекла је да им је драго што су учествовали на концерту на Палама, те да су се публици представили играма из Шумадије и Лесковца.

/СРНА/