Основци из И.Илиџе посјетили Црвене стијене на Романији – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
164

Спортско-рекреативни центар “Источна Илиџа” креирао је програм обуке из области планинарства, екологије и познавања природе за ученике основних школа са подручја Источне Илиџе. Овај програм је одобрило Министарство просвјете и културе Републике Српске, те подржале основне школе са подручја Источне Илиџе.

У претходна два мјесеца, у оквиру наведеног програма, планинар Миодраг Станић из СРЦ “Источна Илиџа” одржао је низ предавања током којих су ученици стекли теоретска знања из наведених области. Након завршене теоретске обуке током протеклог викенда су организоване прве активности у природи, а укупно 94 ученика из основних школа “Петар Петровић Његош” и “Јован Дучић” посјетили су Црвене стијене на Романији и манастир Соколица на Сокоцу. Ученици су обишли два видиковца на гребену платоа Романије, планинарски дом Црвене стијене, упознали се са пратећом инфраструктуром на стазама, примјењивали практична знања из области топографије, практично вјежбали коришћење бусоле и топографске карте.

Програм је наишао на велику заинтересованост родитеља и ученика, а заједничком сарадњом СРЦ “Источна Илиџа” и основних школа са подручја општине програм се наставља и даље.