Договор Ћосић-Башевић да Град И.Сарајево реконструише улице на Сокоцу – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
399

На основу ранијег договора између градоначелника Љубише Ћосића и посланика у Народној Скупштини Републике Српске Страхиње Башевића, да Град почне помагати у реконструкцији улица јер је општинска управа у потпуном колапсу, данас је делегација Града боравила на Сокоцу.

Делегација Града Источно Сарајево коју је у име градоначелника Љубише Ћосића предводио начелник Одјељења за општу управе у Градској управи Никола Вујичић, предала је данас још увијек активном начелнику општине Соколац Миловану мр. Бјелици пројектну документацију пројекта реконструкције неколико улица у ужем језгру града.

Вујичић је рекао да је вриједност укупне инвестиције 1.328.000 КМ, од чега ће Град Источно Сарајево издвојити милион конвертибилних марака, као и пројектну документацију.

  • Општина Соколац би требало да обезбиједи 328.000 КМ. О извођачима радова говориће се у наредном периоду. Они ће бити предмет јавног позива – тендера, који ће у догледно вријеме бити објављен на порталу Јавних набавки, нагласио је Вујичић.

 

И Милован мр. Бјелица признао је да Град већ неко вријеме даје инфузивну економску инекцију Сокоцу, помагајући и финансирајући Средњошколски Центар, ватрогасну јединицу и друге колективне и пројекте у овој општини.