Nevidljivi avioni i nevidljivi aerodrom na Sokocu – GLAS REGIJE.057

0
1216
Kada kažete „Studija izvodljivosti“ , nekako moćno zvuči, naučno, za prost narod strano i označava gadnji nečega velikoga. Nije rijetko ta riječ, obećanje i pojam dolazio od načelnika opštine Sokolac Milovana Bjelice, a koliko je toga realizovano, nevidljivo je…

Tako je načelnik Bjelica više puta najavljivao iizgradnju i aerodroma na Sokocu. U izjavi za SRNA od 26.8.2025.godine pompezno najavljuje opet Studiju izvodljivosti u roku od šest mjeseci za aerodrom.

Studija izvodljivosti o izgradnji aerodroma u Sokocu biće urađena u narednih šest mjeseci, rekao je načelnik opštine Milovan Bjelica.

On je juče o izgradnji aerodroma na Glasinačkom polju razgovarao sa predsjednicima kompanije „Slobomir“ Slobodanom Pavlovićem i američke kompanije „Auro“ Sanijem Halijem. Bjelica je naveo da će za izradu studije biti angažovana projektna kuća, te da bi gradnja aerodroma i druge infrastrukture trajala narednih nekoliko godina.

Pavlović je rekao da bi, osim aerodroma, u Sokocu trebalo da budu izgrađeni i hoteli, golf tereni, kazino i drugi prateći objekti.