Обиљежена крсна слава КУД-а „Романијска луча“ – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
260

Чланови Културно-умјетничког друштва /КУД/ „Романијска луча“ Соколац , синоћ су пресјецањем славског колача прославили своју крсну славу Светог Симеона Мироточивог. Пресјецању колача присуствовали су свештеник Мирослав Вујичић, чланови КУД-а као и бројни суграђани.

Фото: Инфо центар Соколац

Отац Мирослав Вујичић је у име Црквене општине Соколац и братства  пожелио срећну и благословену крсну славу, изразивши велико задовољство што је све више младих нараштаја посвећено игри, пјесми, култури и традицији. Благословио је рад КУД-а и пожелио да и даље раде предано и посвећено као и до сада.

  • Нека вас Свети Симеон Мироточиви чува и благослови ваше настојање да очувате културу и традицију овог поднебља, истакао је отац Мирослав.
Фото: Инфо центар Соколац

Културно-умјетничко друштво из Сокоца основано је 1974. године, а његов рад је оживљен поновним окупљањем чувара традиције 1998. године под називом „Романијска луча“. Широм свијета су пренијели музику својих корака и истински су амбасадори српске традиције и културе.

Фото: Инфо центар Соколац

Годишњи концерт КУД-а „Романијска луча“ одржаће се 1. марта у Спортској дворани у Сокоцу, са почетком у 19 часова. Сцену ће поред фолклорних и музичких секција соколачког КУД-а, красити и гости из њиховог побратимског Друштва народне традиције „Шамот“ из Аранђеловца.

Цијена улазнице кошта 2 КМ и моћи ће да се купи на улазу, непосредно прије концерта.

 

/ИЦ-Соколац/