Han Pijesak i UNDP potpisali sporazum o sufinansiranju projekata – GLAS REIJE.057

0
410

Načelnik opštine Han Pijesak Slobodan Đurić potpisao je sa predstavnicima UNDP-a Sporazum o realizaciji odabranog projekta „Korak naprijed za mjesne zajednice na području opštine Han Pijesak“ ukupne vrijednosti 35.000 KM, koji će biti podržan donatorskim sredstvima sa oko 70 odsto, rekli su Srni u ovoj lokalnoj upravi.

Načelnik odjeljenja za upravljanje razvojem, privredu, finansije i društvene djelatnosti u opštini Han Pijesak Slavica Ašonja rekla je da će realizacijom ovog projekta biti izgrađena LED rasvjeta u mjesnim zajednicama Mrkalji i Džimrije, dok će u Podžeplju biti adaptiran i opremljen objekat za potrebe ove mjesne zajednice.

Ašonja je navela da su u okviru ovog projekta, od 22 jedinice lokalne samouprave u BiH, nagradu dobile četiri, dvije iz Republike Srpske – Srbac i Han Pijesak i dvije iz Federacije BiH – Kalesija i Travnik.

„Očekujemo da će ovaj projekat biti istinski korak naprijed i zainteresovati i druge mjesne zajednice za proaktivno učešće i jačanje njihove uloge, ali i da će naši donatori, Švedska i Švajcarska, i u budućnosti podržavati slične inicijative“, izjavila je Ašonja.

Ona je istakla da je projekat „Korak naprijed za mjesne zajednice na području Han Pijeska“ dio projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH – faza dva“ koji implementira UNDP, a finansiraju Vlade Švajcarske i Švedske.

Prema njenim riječima, važnu ulogu u pripremi projekta imali su Savez opština i gradova Republike Srpske, kao i Savez opština i gradova Federacije BiH, koji su za uključene jedinice lokalne samouprave organizovali različite treninge i druge aktivnosti.

Sporazum o realizaciji projekta „Korak naprijed za mjesne zajednice na području opštine Han Pijesak“ potpisan je juče.