Психијатријска болница Соколац обиљежила 65 година рада- ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
443

Специјална болница за психијатрију Соколац прославила је Дан болнице и 65. годишњицу постојања и успјешног рада. Пригодним програмом, који је са пуно пажње и труда осмишљен у оквиру радно-окупационе терапије, пацијенти су обиљежили овај важан дан.

фото: Инфо центар Соколац

Обраћајући се присутнима, руководилац Драган Булајић, истакао је да је иза њих успјешна година у којој је настављен тренд позитивног пословања. Сумирајући значајне подухвате Булајић је издвојио да су успјели након дуго година да формирају нову цијену дана проведеног у установи, која није мјењана од 2004. године.

  • По први пут смо добили и грант средства Министарства здравља и социјалне заштите РС, а годину је обиљежила и реконструкција мушког и женског акутног одјељења, као и реконструкција сале за састанке, казао је он.

Булајић истиче да се нада да ће у наредној години, у сарадњи са Министарством, бити извршена комплетна реконструкција болнице. Велику захвалност упутио је радницима, јер како каже, позитиван биланс је резултат заједничког тимског рада.

фото: Инфо центар Соколац

Приредба коју су за госте извели пацијенти окупљени на радно – окупационој терапији доказ је преданог рада стручног особља. Оваква терапија, као дио лијечења у психијатрији обухвата широк спектар активности, а све с циљем побољшања физичке и менталне функције пацијента. О користима и ефикасности ове терапије у лијечењу пацијената којима је потребно збрињавање у психијатријској установи више пута смо слушали од специјалног педагога и едукованог окупационог терапеута, Бојана Ђерића. И овом приликом истакао је да је програм посвећено припреман и да су пацијенти поводом тога посебно мотивисани.

  • Радно – окупациона терапија је једнако важна колико и медикаментозна и кроз њу сваког дана прође између педесет и шездесет пацијената, којима стручно оспособљени терапеути помажу да испоље одређене таленте које имају. Рехабилитација, ресоцијализација, односно, радна терапија, неизоставан су дио процеса оздрављења и враћања у друштвену заједницу, нагласио је Ђерић.
фото: Инфо центар Соколац

Психијатријска болница Соколац основана је давне 1958. године, Одлуком Извршног вијећа Народне Републике БиХ.

 

/Инфо центар Соколац/