Драстичан пад температуре у Српској – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
157
Након врло топлог времена данас, сутра се у Републици Српској и Федерацији БиХ очекује захлађење и нагли пад температуре, чак и до 19 степени.

Ноћас и сутра ујутру очекује се јаче захлађење, те ће бити облачно уз слабе падавине. Падаће слаба сусњежица и снијег, а на југу киша.

Већ током јутра на сјеверу и западу падавине престају уз постепено разведравање, а током дана падавине ће престати и на југу и истоку. Поподне и увече суво и све хладније уз даље разведравање, саопштено је данас из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша максимална температура предвиђена за сутра је између један и пет степени, а на југу 12. Поређења ради,  максимална температура у првом дијелу данашњег дана је износила од 17 до 24 степена, што је више од десет степени разлике. Данас је најтоплије било у Бијељини гдје су измјерена управо 24 степена Целзијуса.

Максимална температура ваздуха у Бањалуци данас је била око 21 степен, док ће се сутра, према прогнозама, жива у термометру попети највише до трећег степена.

/ГЛАС СРПСКЕ/