Плацеви у „Новом насељу“ у Рогатици чекају на нове власнике – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
275

Да би заживио измијењени и допуњени Убранистички план општине Рогатица у дијелу који се односи на отварање новог стамбеног насеља у дијелу Кратина, на земљишту између постојећег моста на Ракитници и путу који води у насеље Крмчићи и објеката на Спортско-рекреативном центру „9. јануар, у септембру ове године Скупштине општине донијела је одлуку о усвајању регулационог плана „Новог насеља“ кога је урадио „Урбис Центар“ из Бања Луке.

„Ново насеље“ намијењено је за изградњу стамбених јединица индивидуалне и колективне стамбене изградње уз пратећу инфрастрктуру и пословне дјелатности као што су трговина, угоститељство, туризам, зантске услуге, администрација, здравство, дјечија заштита, образовање и култура, рече нашелник општине Милорад Јагодић.

Први „пробни балон“ заинтересованости за изградњу стамбених објеката у „Новом насељу“ пуштен је у септембру када је објављен јавни оглас о понуди првих 15 грађевинских локација – плацева, различитих величина на десној страни регулисане ријеке Ракитница гледајући из правца насеља Пљешевица, у нарави њива, по почетној цијени од 10 марака по метру квадратном.

Да ли због скромне обавијештности о огласу, или нешто друго, у остављеном року на оглас се јавило 9 заинтересованих, углавном младих брачних парова и уопште младих, за откуп земљишта за изградњу породичне куће чија величина, гледајући хоризонтално, може бити 9×9 или 10×10 метара.

За осталих 6 плацева није било заинтересованих, па је начелник општине Милорад Јагодић, донио нову одлуку којом је поновљен оглас за продају грађевинских парцела у „Новом насељу“ чија површина је од 542 до 1004 квадратна метра.

Од исхода новог огласа зависиће издавање грађевинских дозвола за изградњу првих објеката у „Новом насељу“ у које је већ средствима из буџета општине дошла главна и већина попречних улица, водоводна, канализациона и остале инфраструктурне мреже, што је у неку руку поклон општине будућим станарима, казује начелник Јагодић.

Нова лицитација за продају преосталог броја грађевинских локација је 6. и 7. децембар уз уплату кауције од 1000 марака, а право учешћа имају сва физичка и правна лица уз предност младих брачних парова., нагласио је начелник Јагодић.

Текст и фото: Сретен Митровић