Јуче пуштена у рад реконструисана гасификована котловница – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
263
Јуче је у Источном Новом Сарајеву пуштена у рад реконструисана и гасификована котловница предузећа „Топлана-ИНС“, а вриједност овог пројекта износи 6 милиона КМ.
Реконструисану котловницу у рад пустили су предсједник Републике Српске Милорад Додик и министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић.
Предсједник Додик истакао је да je поносан што види резултате и ефекте гасификације, изразио је задовољство да се у општини Источно Ново Сарајево тренутно улаже 30 милиона КМ у студенстке домове, изградњу основне школе, Ректорат, обданиште, те да су већ урађени многи пројекти на подручју ове општине.
Свечаности су присуствовали градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић, директор „Сарајево-гаса“ Недељко Елек и директор „Топлана ИНС“ Дејан Берјан.
Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић истакао је да се завршетком овог значајног пројекта стичу услови за ширење топлотне мреже на све нове стамбено-пословне објекте у општини, што до сада није било могуће због дотрајале котловнице на лож уље.
Начелник Катић је нагласио да се на овај начин рјешава вишедеценијски проблем у општини и да она напредује у свим сегментима инфраструктуре.
Реконструкција и гасификација је омогућила да је осим природног гаса, топлана оспособљена да користи лож-уље као алтернативно гориво. Након реконструкције, котловница има већи капацитет и снагу од 20 мегавата.
/И.Ново Сарајево/