Најозбиљнији кандидат за новог директора Завода за запошљавање Републике Српске је Дамјан Шкипина – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
914

Најозбиљнији кандидат за новог директора Завода за запошљавање Републике Српске је Дамјан Шкипина који тренутно врши функцију замјеника директора у овој институцији.

Шкипина, који је и посланик СНСД-а у Народној скупштини РС, је за CAPTAL потврдио да ће се пријавити на конкурс за директора Завода за запошљавање који би ускоро требао бити расписан.

Истакао је да има 13. година радног искуства од чега је четири године провео радећи у Олимпијском центру „Јахорина“.

„Пет и по година сам радио у Студентском центру Пале и то пола године на мјесту управника и пет година на мјесту директора. Двије године сам био предсједник Скупштине општине Пале, а тренутно сам замјеник директора Завода за запошљавање“, казао је Шкипина.

Шкипина је према подацима доступним у његовој биографији завршио факултет физичког васпитања и спорта, као и правни факултет.

Подсјетимо, Влада Републике Српске донијела је одлуку о расписивању конкурса за директора Завода за запошљавање, а актуелни директор Завода Мирослав Вујичић се не планира пријавити на конкурс.

Подсјећамо, Мирослав Вујичић је на чело Завода за запошљавање дошао још 2015. године када је замијенио Милка Чолаковића.

 

Capital.ba