ВРС се борила против Хамаса и Хезболаха – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
559

У Босну су крајем 1992.године масовно почели да пристижу муџахедини из цијелог свијета, а обавјештајне службе говоре о бројкама између 10 и 14 хиљада. Велики број њих је већ био учесник рата у Афганистану против тадашњег СССР-а, у борбама са Изреалеом и другим ратовима Азије и Африке.

Ткз.Армија Р.Боснеи Херцеговине поред одреда Ел муџахедин, имала је и три муслиманске бригаде ( 4, 7 и 9 ), које се својом иконорафијом, етиком и злочинима ништа нису разликовале од страних муџахедина.

На муслиманској страни током рата у БиХ, ратовао је врлики број оних терориста који су касније, а и данас као такви означени широм свијета. Западне земље нису реаговало на то, док ти терористи нису закуцали и на њихова врата. Често чујемо како је неки од извршиоца терористичког акта био учесник рата у Босни.

Хамас и Хезболах су само дио оних радикалних група од чиих припадника се бранио српски народ много прие него што се сада свијет згрожава. Војска Републике Српске је била прва оружана формација у срцу Европе, која се тукла против ових екстремиста.

На друштвеним мрежама, али и зидовима широм Српске, могли сте видјети натписе и графите као:

„Свијет зна али неће да призна, борила се браћа против тероризма“.

„Сви знају, али неће да виде, борила се браћа против Ал каиде“.