У болници „Србија“ почела пракса за ученике медицинске струке – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
220

У Болници „Србија“ данас је почела пракса за ученике ЈУ Средњошколски центар Источна Илиџа, за смјерове Медицински техничар и Акушерско-гинеколошки техничар, а све у циљу што боље едукације и образовања будућих медицинских радника.

„Многи мисле да је школовање у медицинској струци једноставно. Иако се на први поглед чини лако, медицинска школа је врло комплексна и ради се о врло захтјевном послу који изискује непрекидно учење и пожртвовање“, нагласила је главна сестра Болнице „Србија“ Борјана Петровић.

Она је рекла да без похађања практичне наставе није могуће добити диплому за ову професију и због тога организујемо праксу за треће и четврте разреде медицинске школе.

“Један од кључних аспеката стицања знања је практично искуство, како код свих људи, тако и код медицинских радника. У контексту образовања медицинских техничара, теоријско знање је неопходно, али пођеднако важне су и вјештине које се развијају кроз практичан рад”, истакла је Јована Регоје, професорица медицинске групе предмета у ЈУ Средњошколском центру Источна Илиџа.

Она каже да су изузетно захвални ЈЗУ Болници „Србија“ што је омогућила пружање практичне обуке ученицима ЈУ Средњошколског центра Источна Илиџа. Ова прилика омогућила им је да примијене своје теоретско знање стечено кроз различите медицинске дисциплине.

“Такође, желимо изразити нашу дубоку захвалност болници на вриједној донацији медицинске опреме за кабинет практичне наставе ученика првог и другог разреда. Ова сарадња између наше школе и Болнице „Србија“ траје већ много година, а посебно нас радује када чујемо хвале о нашим бившим ученицима који сада раде у овој медицинској установи, како од искусних колега, тако и од задовољних пацијената који су корисници њихових услуга”, поручила је Регојева.

 

/РТВ ИС/