Србија првак свијета у спортском риболову – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
3571

Србија је у недељу блистала у многим спортским догађајима, а међу њима и у риболову. Репрезентација Србије је протеклог викенда освојила још једно злато и постала првак свијета у спортском риболову.

Чланови репрезентације Горан Радовић Гица из Ариља, Никола Марковић из Краљева, Владан Мркушић из Параћина, Немања Дамјановић из Београда, Иван Павлов из Ковина, Немања Радовић из Ариља, Бојан Рајић из Крагујевца и Жељко Богдановић из Чачка, с тренерима Дејаном Радановићем из Смедерева и Дејаном Арсићем из Трстеника и селектором Миланом Милосављевићем из Краљева, после два дана такмичења у шпанском граду Фајон на реци Ебру успели су да постану по други пут прваци свијета у светском риболову.

Они су у веома јакој конкуренцији од 23 земље света, међу којима чак и репрезентација са Новог Зеланда, успели да се највише бодова и највећом количином упецане рибе попну на светски трон и добију прелазну „салатару”. Иза њих на другом месту је била репрезентација Енглеске и на трећем месту репрезентација Француске.

– Ово је било 69. светско првенство у риболову у дисциплини пецање на удицу и пловак. Прошле године је наша репрезентација освојила злато, а ево и ове године смо постали прваци света. Тако смо ушли у најужи круг репрезентација које су по два пута освајале светско првенство и добиле прелазни пехар „салатару”. Ако идуће године будемо први на Светском првенству, „салатара” прелази у трајно власништво наше репрезентације – рекао је Горан Радовић Гица, члан репрезентације и раније двоструки првак света у појединачној конкуренцији.