Сарадња УИС и Универзитета из С.Македоније – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
663

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић разговарао је јуче са ректором Универзитета „Гоце Делчев“ из Штипа Дејаном Мираковским и овом приликом продужили су споразум о сарадњи који подразумијева размјену академског особља и студената, те заједничко учешће у пројектима, научним конференцијама и симпозијумима.

Споразумом је предвиђена и сарадња студентских организација у области академских, културних и спортских активности, саопштено је из Универзитета у Источном Сарајеву.

Кулић је са сарадницима информисао Мираковског о активностима које се спроводе на Универзитету у Источном Сарајеву у области наставе, осигурања квалитета научноистраживачког рада и међународне сарадње.

Учесници састанка изразили су обострано задовољство данашњим сусретом у Ректорату Универзитета у Источном Сарајеву, те најавили да ће наредне активности бити усмјерене на јачање академских веза два универзитета.

Састанку су присуствовали проректор за науку, истраживање и развој Универзитета у Источном Сарајеву Јелена Крунић, проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета Марко Гутаљ и координатор за међународну сарадњу Универзитета Слободанка Круљ, наведено је у саопштењу.

 

/СРНА/